Hvad er glasfiber?

Du har helt sikkert hørt om glasfiber i forbindelse med fremstilling af både. Hvis du har det, så giver det rigtig god mening, da materialet bliver brugt meget i bådindustrien. Men hvad er glasfiber egentlig? Og hvad kan det bruges til? Det får du svar på i dagens indlæg, hvor du kan lære om glasfiber og dets mange egenskaber.

Hvad og hvordan?

Glasfiber er en salgs byggemateriale, som har plastiklignende egenskaber. Glasfiber er lavet af meget tynde glasstrenge, som bliver vævet sammen i en samlet kæde. Denne form kaldes for glasfibervæv, hvilket er meget tyndt og fleksibelt. Afhængigt af hvad fiberen skal bruges til, så kan den sammensættes til større kompositmateriale, ved at klistre strengene sammen med specielle limtyper. Gør man det, så får man glasfiber, som både er meget stærkt, let, slagfast og vandtæt. Materialet er meget let på trods af alle de egenskaber, det har, hvilket har gjort det meget attraktivt inden for mange forskellige industrier.

Hvad bliver glasfiber brugt til?

Det tynde glasfibervæv bliver typisk anvendt som tapet på mange forskellige slags overflader. Det gør det fordi, at vævet er meget fleksibelt og derfor kan bruges på overflade, som ikke nødvendigvis er plane. Vævet kan nemlig formes og bøjes meget, uden at det revner og sprækker. Tapetet egner sig særlig godt til vådrum, pga. dets vandtæthed som gør, at det tåler rigtig meget fugt modsat andet tapet. Selve glasfiberen bliver primært anvendt til båd- og flybyggeri. Det skyldes at materialet er let og slidstærkt, men stadig fleksibelt. Fiberen kan derfor bøjes direkte efter skumplader, rør, metal eller lign. Materialet bliver brugt til både at støbe med, men også indvendigt til tapetsering.