Punket punk tøj

At være anderledes er således ikke noget nyt når det kommer til, at der er en forbindelse med punken, men det har altid været en del af enhver ungdomskultur. I tresserne var det lange hår til drenge meget provokerende på den ældre generation. For punken var langt hår ikke nok længere, nu var der brug for nitter og hanekam.

Generelt er det nemt at kunne genkende en punker, hovedsagligt er det ud fra deres særprægede tøjstil. De helt originale punkere går for det meste rundt i meget ekstremt og hullet tøj, provokerende pigget tøj, diverse band T-shirts og mange trøjer der har fået klippet i sine ærmer så de er tilpasset resten af stilen, samt med den velkendte og meget iøjefaldende hanekam som ikke kan undgås. Ikke mindst er punk tøj en vigtig del i deres statement og opgør med borgerskabet. Håret er i sig selv et vildt kendetegn og kan hos drengene være lettere kort og ekstremt strittende. Men som før nævnt, kan håret også bestå af den lettere ekspressive hanekam – gerne i en iøjefaldende og skrigende farve. Når det kommer til pigernes hår, så er det på samme måde vildt og overdrevet. Pigerne kan også ligesom drengene have en ekspressiv hanekam, ellers kan det være meget stort og fyldigt – samt meget gerne farvet i en skrigende farve. Flere punkere gik derudover også med hvad man kalder for et ægte hundehalsbånd, en masse rå nitter og lignende tilbehør. De mere ekstreme punkere havde endda taget skridtet videre og stukket sikkerhedsnåle gennem kinden eller andre lignende steder for at fremvise deres ekstreme stil. Punkens rå tøjstil lånte og fortsat låner rigtig mange elementer fra militæret, så som de meget velkendte militærstøvler eller hvad man kalder for de meget attraktive army bukser. Hermed understreges det, at basale punkuniform netop består af disse slidte jeans og t-shirt. Punk t-shirten er som før nævnt præget med et lækkert bandnavn eller har et slogan påtrykt. Derudover bliver stilen ofte suppleret med en lækker læderjakke, så som The Ramones for eksempel altid optrådte i. Læderjakken kan i sig selv blive yderligere monteret med en masse sikkerhedsnåle, et overforbrug af nitter samt en masse forskellige af de klassiske badges.

Derudover findes der også det man kalder for skaterpunkere, som kendetegnes ved at have mikset skaterstilen sammen med punkerstilen. Ikke mindst er det også punkernes meget venstreorienterede anarkistiske synspunkter, som er med til at spille en stor rolle i forbindelse med en punker, hvor det har betydning for især de oprindelige punkere.
Dog er det vigtigt at understrege, at det ikke kun er den ekstreme og specielle tøjstil eller deres synspunkter, som er med til at kendetegne dem, men det er derimod også selve musikstilen, som er med til at kunne kendetegne en punker. Generelt er punker stilen meget udbredt blandt mange europæiske unge, som der igennem en ny og provokerende musikstil og gennem en meget særpræget påklædning samt udseende, prøvede og fortsat prøver på at udtrykke deres oprør og foragt for det man kalder for “pænheden” og derudover også “det etablerede borgerskab”.