Sådan får du kajakken hurtigt i vandet

Det er dejligt at tage alene på kajaktur. Du kan nyde naturen i fred og ro uden at skulle tage stilling til andre. Fordelen ved at tage afsted alene er at du selv styrer tempoet. Hvis du føler for det kan du tage udfordrende ture uden at skulle vente på andre.

Der er også en ulempe ved at tage afsted alene. Selvom kajakken ikke er specielt tung, så kan den være svær at løfte alene.

Du har brug for en kajakvogn

Især når du er træt og har våde hænder kan det være en udfordring at få et godt greb i kajakken. Når du løfter den alene er der risiko for at du enten taber den eller at den tipper og bliver beskadiget.

For at passe godt på dit udstyr bør du have en kajakvogn. Du kan sagtens få en kajakvogn som kan klappes sammen eller skilles ad så du kan tage den med i kanoen.

Spænd vognen på cyklen

Med en simpel lille stang kan du koble kajak og kajakvogn bag på din cykel. Du skal bare have et anhængertræk til cyklen. Nu kan du nemt transportere din kajak over længere afstande uden at være afhængig af bil eller trailer.

En vogn er letvægt og vejer omkring tre kilo.

Vælg de rigtige hjul

Det er forskelligt hvilket terræn du skal trække din kajak. Du bør vælge hjul der passer til underlaget. Sand kræver brede bløde hjul mens hårdt underlag kan klare smalle gummihjul.

Når du cykler med kajakken kan det være rart med pumpede hjul. Men hvad nu hvis du har brug for flere slags hjul? – Heldigvis kan hjulene afmonteres og skiftes ud. Så kan du have to sæt hjul med.

Du kan se et stort udvalg af kajakvogne og hjul hos Kajak for Alle.