Skab et klassisk udtryk med en Vilhelm Lauritzen lampe

Danske designklassikere

Karakteristisk for dansk lampedesign er, at designerne bag oftest enten er uddannede arkitekter eller tidligere har arbejdet med arkitektur. Resultatet er oftest, at lampekollektionerne er designet og skabt med blik for både materialevalg, håndværk og det omkransende miljø. En Vilhelm Lauritzen lampe fra det danske brand Louis Poulsen er ingen undtagelse. Den gennemførte lampekollektion, der er designet af arkitekten under samme navn, viser tydeligt dette flair arkitektoniske elementer og designmæssige traditioner. Serien er især domineret af pendellamper med mundblæst opale glas, der skaber en behagelig og naturlig belysning.

Ringekroner fra Louis Poulsen

Louis Poulsens fantastiske ringekroner fra Vilhelm Lauritzens lampeserie har fået en ikonisk plads i utallige danske hjem. Her er der virkelig tale om en statement-lampe, der indfanger nogle af de vigtigste udtryksmæssige elementer fra den tidløse og klassiske designverden. Det satinpolerede messing i guld skaber et eksklusivt og ekstravagant udtryk, mens det hvide opale glas udgør en mere simpel kontrast. Lampen passer perfekt over ethvert spisebord eller i køkkenet, hvor du ønsker en behagelig og ikke alt for skarp belysning.

Designeren bag

Den funktionalistiske designbølge fra omkring 1930’erne var specielt kendetegnet ved, at praktisk funktionalitet og minimalistisk design kulminerede i utallige designklassikere, vi stadig kender den dag i dag. Denne tendens, hvor alle unødvendige detaljer blev skåret fra, var den danske arkitekt Vilhelm Lauritzen også stærk tilhænger af. Derfor skabte han i samarbejde med Louis Poulsen alle lamperne til det ikoniske Radiohus, hvor han for alvor beviste sin evne til at designe lamper, der kombinerer en naturlig belysning og samtidig er designet efter hver enkelt bygnings arkitektoniske stil. I dag anses en Vilhelm Lauritzen lampe for at tilhøre en meget høj liga indenfor det bedste designhåndværk i verden.