Udendørsartikler som altid bør være på en skole

Har I problemer med at få lokket børnene udenfor i frikvarteret? Så handler det typisk om, at skolens udendørsartikler ikke lever op til børnenes forventninger eller standarter. Det skal være attraktivt at komme ud at trække noget frisk luft. Men mange skolegårde er desværre bare ikke meget mere end cykler og kridtmalet asfalt.

Cykelstativer

Cykler tager utrolig meget plads. Specielt hvis de bare bliver smidt over det hele i skolegården. Derfor er det vigtigt at skolen har nok cykelstativer, så der er masser plads til leg. Hvis der er mulighed for det, så vil det også være en god ide at stille dem væk fra skolegården.

Overdækning

Det mindst attraktive tidspunkt at være udenfor er imens det regner. Du ville højst sandsynligt heller ikke selv synes, at det var fedt at stå og blive plask våd. Derfor bør I have en god del overdækning i skolegården, hvor der er plads til at sidde og snakke, lage og spille spil.

Klatrestativer

Hvis frikvarteret skal være begivenhedsrigt, så bør skolen investere i nogle gode klatrestativer, balancebomme og gynger. Selv voksne kan ikke lade være med at gribe fat i de farverige reb. Det bringer en helt anden glæde til legen, når man kan få lov at bevæge sig. Derudover er det også rigtig godt for børn mobilitet at klatre.

Boldspilsartikler

Rigtig mange børn er glade for boldspil. Derfor bør fodboldmål, basketball, hockey mm. være fast inventar på udendørsarealerne. Her kan det også være en god ide at lægge noget blødere underlag, hvis skolegården oprindeligt kun består af asfalt. Det gør nemlig forfærdelig ondt at falde på den slags underlag, og så kan det være direkte farligt.