Hvad bruger du en varmepose til?

Varmeposer bruges til smertebehandling ligesom isposer. Du kan købe kombinerede varme- og isposer som virker ved at putte dem i henholdsvis fryser eller varmt vand. Kombiposerne kan du købe hos YouCare.

Der er naturligvis forskel på om du varmer eller køler et område. Kulde vil få blodkar til at trække sig sammen og mindske blodgennemstrømningen. Varme vil derimod gøre det modsatte og øge blodgennemstrømningen.

Brug varme til spændinger

Når du har spændinger i kroppen kan du med fordel smide en varmepose i 80 grader varmt vand og lægge den på de ømme muskler. Hvis du har meget ømme muskler i skulder eller nakke, så læg varmeposen på og mærk hvordan musklerne langsom begynder at slappe af.

En spændt muskel har lav blodgennemstrømning, mens en afslappet muskel har større blodgennemstrømning. Derfor virker det at varme musklen op. Det er lidt det samme der sker når du masserer en muskel.

Opvarmning øger bevægelse

I sportens verden er det en kendt sag at musklerne virker lidt ømme stive i starten af en træning. Men efterhånden som du kommer i gang, så virker det som om led og muskler bedre kan bevæge sig. Det er derfor at det er vigtigt at varme op før træning.

Uden opvarmning risikerer du at få skader i form af fibersprængninger eller vrid i leddene. Derfor kan du bruge varmeposen til at varme muskler og led op for at få større bevægelighed.

God til behandlinger

Varmeposen kan du bruge til behandling når en klient gør for meget modstand. Det vil sige når der er mange spændinger som gør det svært at behandle en skade. Her kan fysioterapeuten eller massøren opvarme og blødgøre området med en varmepose.

Det vil både lindre smerten under behandling og gøre selve behandlingen mere effektiv. Du bør altid have en varmepose i klinikken.