3 redskaber, der letter havearbejdet og skåner din krop

Havearbejde kan være ekstremt hårdt, og det er slet ikke ualmindeligt, at man føler sig helt udmattet og radbrækket efter en hel dag i haven. Ryggen og nakken gør ondt, du er blevet solskoldet, du er helt beskidt og har måske ondt i knæene af at ligge på dem i mange timer. Dette scenarie er velkendt for mange, og selvom havearbejde er sundt og godt, så er det også hårdt og belastende for kroppen.

I dette indlæg har vi samlet tre gode redskaber, der kan lette havearbejdet og skåne din krop.

En lugeskammel

En lugeskammel eller en haveskammel, er en skammel, du kan sidde på, mens du f.eks. luger eller laver opgaver tæt ved jorden. Lugeskamlen bruges til opgaver, hvor du typisk ville ligge på knæ. Den er lav og kan dreje 360 grader, så du ikke behøver rejse dig op for at skifte stilling eller position. Derudover er den god for balancen, og så skåner den dine knæ og din ryg i ellers belastende opgaver.

En vakuumsuger

Hvis du er i gang med at anlægge en terrasse, en ny indkørsel eller andet med fliser, kan en vakuumsuger være et livsændrende stykke værktøj. En vakuumsuger kan sættes fast på fliser og andre tunge, flade genstande og ved hjælp af luft suge den fast. Det betyder, at du kan løfte og flytte fliser helt uden at skulle ned på knæ og udføre tunge løft. Det er rigtig godt for ryggen og knæene, og samtidig skåner du dine hænder.

Lange haveredskaber

Haveredskaber som river og hakkere, er smarte at købe i udgaver med langt skaft. Et kort skaft fordrer, at du skal ned på knæ for at udføre arbejdet, men med et langt skaft behøver du ikke bukke dig ned for at rive.