Løbehjul til alle fra børn til professionelle

Et løbehjul er ikke bare et løbehjul. Et løbehjul kan bruges til at lave fede tricks. Det kan bruges som et transportmiddel. Eller det kan være et fantastisk legetøj til dit barn, som kombinerer leg og motion på bedste vis.

Alt afhængigt af formålet bør du altså sørge for at vælge den rigtige type løbehjul, da design og kvalitet varierer alt herefter. Men hvordan finder man egentlig ud af, hvilket løbehjul, man skal købe? Her kommer en hurtig gennemgang af de forskellige typer løbehjul på markedet.

Løbehjul til børn

Løbehjul er fantastisk måde for dit barn at lege og få god motion på samme tid. Ligeledes kan det bruges som et hurtigt transportmiddel til de små ture hen til skolen, legepladsen eller legekammeraten. Til de allermindste anbefales et trehjulet løbehjul, da det giver en bedre balance både under løb og stilstand.

Til lidt større børn kan du sagtens købe en af de mere almindelige tohjulede løbehjul, som oftest også styrer lidt bedre end de trehjulede.

Transportløbehjul

Løbehjul beregnet til transport er kendetegnet ved at have hjul med en større diameter, da man på den måde kan opnå højere fart og tilbagelægge større afstand pr. skub. Derudover er denne type løbehjul mere retningsstabile og følsomme overfor ujævne underlag.

Som en ekstra bonusfeature er mange transportløbehjul foldbare, så de ligeledes nemt kan medbringes i fx tog eller busser.

Trick løbehjul

Ved trick løbehjul eller freestyle scootering, som disciplinen også kaldes, er der lagt ekstra fokus på løbehjulet styrke og modstandsdygtighed overfor slag, stød og slid. Derfor er trick løbehjulet fremstillet i et one piece-design, som fjerner svaghederne fra samlinger i løbehjulets stel, og dermed egner til bedre tricks, hop og grinding.